Menu

Hoe kunnen we helpen?

Vragen per categorie

Vind jouw antwoord

Zijn zonnepanelen nog wel interessant?

Ja. Wist u dat een volledige PV-installatie nu bijna 3x goedkoper is dan in 2008? En de prijs van de zonnepanelen daalde dankzij de explosieve vraag nog sterker! Bovendien zorgden technologische verfijningen voor een steeds hoger rendement. Daardoor hebt u uw investering sneller terugverdiend.

Moeten zonnepanelen verzekerd worden?

Elke verzekeraar heeft andere contractuele voorwaarden omtrent de aangifte van aanpassingen aan uw pand. Informeer u hiervoor bij uw verzekeringsagent. Alleszins zal uw premievoet niet stijgen, omdat zonnepanelen niet als risicoverzwarend worden beschouwd. De premie zelf kan wel stijgen, aangezien de wederopbouwwaarde hoger is wanneer u zonnepanelen heeft. 

Leveren zonnepanelen iets op als de zon niet schijnt?

Zonnepanelen wekken ook energie op bij bewolkt weer. Zonnepanelen werken op lichtsterkte: direct en indirect diffuus zonlicht dat doorheen de bewolking dringt.  Uiteraard werken zonnepanelen wel het beste op lange zomerdagen omdat de lichtsterkte dan het hevigst is en het aantal zonne-uren hoger ligt dan in de winter. Toch rendeert uw installatie óók in de winter. 

Kan ik volledig onafhankelijk worden van het net?

Het is helaas nog niet mogelijk om alle opgewekte zonne-energie op te slaan. Met een batterij voor thuisgebruik overbrugt u een (deel van een) avond, afhankelijk van uw verbruik. In sommige gevallen kan een thuisbatterij een stroomonderbreking opvangen, dit verschilt van merk tot merk en is vaak niet standaard inbegrepen.

U mag echter niet verwachten dat u dagenlang onafhankelijk kan zijn van het net dankzij uw batterij.

Komt u er niet uit?

Wilt u ons per mail contacteren of graag een afspraak maken voor langs te komen op kantoor?

Contacteer onze Customer Service via ons contactformulier: 

Customer service 

U kan via deze link ook een offerte aanvragen of een storing melden. 

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09u00-12u00 & van 13u00-17u00. 

 

 

Waasmunster

052 69 16 52
Dommelstraat 72
9250 Waasmunster

Brecht

03 369 19 03
Kraaienhorst 2A
2960 Brecht

Waver

02 616 19 19
Avenue Vésale 32a
1300 Waver