Wegens ongeziene drukte krijgen wij momenteel erg veel oproepen binnen, daardoor zijn wij moeilijk telefonisch bereikbaar.

U kan ons best via mail bereiken, bedankt voor uw begrip!

Menu Offerte

Het verhaal van Go-Solar

Na de storm de zon

Het verhaal van Go-Solar begint zoals vele succesverhalen: met een flinke dosis passie en de vraag hoe het beter kan. “Die fossiele brandstoffen en kernenergie, is dat nu werkelijk de toekomst?”, vroeg Chris Poppe zich af. Het antwoord: neen.

Het alternatief? Hernieuwbare energie. WaasSolar NV zag het daglicht.

Toen Chris in 2008 startte met zijn zaak, had hij geen personeel in dienst. Hij deed alles zelf: van verkoop tot plaatsing over boekhouding. Toen besliste de overheid om zonnepanelen flink te subsidiëren. PV-installaties werden een laaiend succes en de markt ontplofte. De vraag was nauwelijks bij te houden. Dit was voor Chris het moment om zijn zaak naar een hoger niveau te tillen en bekwaam personeel aan te werven. Drie jaar later had WaasSolar meer dan 30 medewerkers in dienst.

En toen gebeurde het. De subsidies brachten een té hoge kost met zich mee en bleken onhoudbaar. De overheid kondigde een afbouwplan aan. Plots wilden duizenden gezinnen nog snel op de kar springen.

Het aantal aanvragen was niet bij te houden en de voorraden raakten uitgeput. Chris nam een risicovolle, maar op lange termijn verstandige beslissing: ook in deze hectische periode zou hij resoluut kiezen voor kwalitatieve plaatsing en geen goedkope, inferieure panelen aanbieden. Ook al misliep hij daardoor nieuwe klanten.

In 2012 werd het afbouwplan van de tafel geveegd met een volledige afschaffing van de subsidies. De markt stortte in elkaar. Chris en zijn echtgenote An moesten afscheid nemen van bijna al hun medewerkers. 80% van de concurrentie ging overkop.

Gelukkig werd de markt van zonne-energie ondertussen volwassen. Dankzij de verder verfijnde technologie steeg het rendement en daalde de prijs van een zonnepaneel. In combinatie met de permanent stijgende prijzen van elektriciteit werden zonnepanelen terug een interessante investering. Ook zónder subsidies. In 2014 leerde Chris Roy Mulder kennen in Nederland. Met zijn achtergrond in sales en marketing was hij de perfecte aanvulling op het bedrijf. Roy gaf de verkoop een boost en werd uiteindelijk het derde directielid binnen WaasSolar.

De heropbouw van het bedrijf verliep vlot en WaasSolar werd zelfs groter dan het voor de crisis was geweest. In 2018 opende een tweede vestiging in Brecht en steeg het aantal medewerkers tot meer dan 50. WaasSolar voelde nog steeds aan als een familiale kmo, maar was haar lokale karakter ontgroeid. Een naamsverandering bleek de logische volgende stap. De directie bleef hetzelfde, de klantgerichte missie en visie veranderden niet, maar vanaf 2018 gaat het team verder in de groeiende groene energiemarkt met éxtra veel drive.

Vandaar: GO-SOLAR!

De missie van Go-Solar

Bij Go-Solar zijn we ervan overtuigd dat energie een recht is. Besparen op de energiefactuur zonder in te  boeten aan comfort? Het kan.

Dankzij zonnepanelen houdt u geld over voor dingen waar u gelukkig van wordt: uw passies,  nieuwe ervaringen opdoen, quality time met vrienden en familie.
Dat is écht belangrijk.

Lees een interview met onze zaakvoerders

Kom je er niet uit?

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag
09u00-12u00 & 13u00-17u00

Wilt u graag langskomen op kantoor?

Customer service

Waasmunster

052 69 16 52
Dommelstraat 72
9250 Waasmunster

Brecht

03 369 19 03
Kraaienhorst 2A
2960 Brecht

Waarmee kunnen we helpen...