Menu

Het verhaal van Go-Solar

Na de storm de zon

 

Het verhaal van Go-Solar begint zoals vele succesverhalen: met een flinke dosis passie en de vraag hoe het beter kan. “Die fossiele brandstoffen en kernenergie, is dat nu werkelijk de toekomst?”, vroeg Chris Poppe zich af. Het antwoord: neen.

Het alternatief? Hernieuwbare energie. En zo geschiedde: WaasSolar NV zag het daglicht.

Toen Chris in 2008 startte met ondernemen deed hij dat alleen. Geen werknemers aan boord. Een self-made man, van A tot Z: verkoop, plaatsing, boekhouding,… You name it, he did it.

En dan kwam de dag dat de Belgische overheid besliste om zonnepanelen flink te subsidiëren.

PV-installaties werden een laaiend succes en de markt ontplofte. De vraag was nauwelijks bij te houden. Voor Chris hét moment om zijn zaak naar een hoger niveau te tillen én bekwaam personeel aan te werven. Drie jaar later had WaasSolar meer dan 30 gedreven medewerkers in dienst.

En toen gebeurde het. De subsidies brachten een té hoge kost met zich mee en bleken onhoudbaar. De overheid kondigde een afbouwplan aan. Plots wilden duizenden gezinnen nog snel op de kar springen.

Het aantal aanvragen was niet bij te houden en de voorraden raakten uitgeput. Chris nam een risicovolle, moeilijk, maar op lange termijn wijze beslissing: ook in deze hectische periode zou hij resoluut kiezen voor kwalitatieve plaatsing. Geen goedkope, inferieure panelen. Ook al misliep hij daardoor nieuwe klanten.

In 2012 werd het afbouwplan van de tafel geveegd met een volledige afschaffing van de subsidies. De markt stortte in elkaar. Chris en zijn echtgenote An moesten afscheid nemen van hun voltallige ploeg, op 2 mensen na. 80% van de concurrentie haalde het niet en ging overkop.

Gelukkig is een groene toekomst de laatste jaren een hot item en werd de markt van zonne-energie ondertussen volwassen. Dankzij de verder verfijnde technologie steeg het rendement en daalde de stukprijs van zonnepanelen. In combinatie met de permanent stijgende prijzen van elektriciteit werden zonnepanelen terug een interessante investering. Ook zónder subsidies. In 2014 leerde Chris een zekere Roy Mulder kennen in Nederland. Deze laatste had een gedegen achtergrond in Sales en Marketing en leek voor Chris de perfecte aanvulling voor zijn bedrijf. Roy gaf op zijn beurt de verkoop een boost en werd uiteindelijk het derde directielid binnen WaasSolar.

De heropbouw van het bedrijf verliep vlot en WaasSolar werd zelfs groter dan het voor de crisis was geweest. In 2018 opende een tweede vestiging in Brecht en steeg het aantal medewerkers tot meer dan 50. WaasSolar voelde nog steeds aan als een familiale kmo, maar was haar lokale karakter ontgroeid. Een naamsverandering bleek de logische volgende stap. En die kwam er ook. De directie bleef hetzelfde, de klantgerichte missie en visie veranderden niet. “GO-SOLAR”was geboren. Een krachtige naam voor een dito bedrijf.

In het voorjaar van 2022 kruisten Nicolas Paris, Chris en Roy elkaars pad en dat leidde in juni van datzelfde jaar tot een mooie fusie met Electric by D’Ieteren (EDI). Een sterkmaker van formaat, want wat Go-Solar ontbreekt aan laadpaal-expertise, daarin komt EDI hen tegemoet én omgekeerd.

Een bijZONdere band werd hier gesmeed voor de toekomst van de groene energie, dat staat als een paal boven water.

 

De missie van Go-Solar

Bij Go-Solar zijn we ervan overtuigd dat energie een recht is. Besparen op de energiefactuur zonder in te  boeten aan comfort? Het kan.

Dankzij zonnepanelen houdt u geld over voor dingen waar u gelukkig van wordt: uw passies,  nieuwe ervaringen opdoen, quality time met vrienden en familie.
Dat is écht belangrijk.

Lees een interview met onze zaakvoerders

 

 

Komt u er niet uit?

Wilt u ons per mail contacteren of graag een afspraak maken voor langs te komen op kantoor?

Contacteer onze Customer Service via ons contactformulier: 

Customer service 

U kan via deze link ook een offerte aanvragen of een storing melden. 

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09u00-12u00 & van 13u00-17u00. 

 

 

Waasmunster

052 69 16 52
Dommelstraat 72
9250 Waasmunster

Brecht

03 369 19 03
Kraaienhorst 2A
2960 Brecht

Waver

02 616 19 19
Avenue Vésale 32a
1300 Waver

 

Waarmee kunnen we helpen..