Jobs Menu
Nieuws
Gratis offerte
Klik hier

FAQ - veelgestelde vragen

Is Go-Solar erkend installateur?

Ja. Go-Solar is RESCert-gecertificeerd. Dat wil zeggen dat Go-Solar een erkende opleiding volgde, slaagde voor het erkende examen en voldoet aan de toekenningsvoorwaarden. Deze kwaliteitsgarantie is erkend in alle Europese landen.

Zijn zonnepanelen wel nog interessant zonder premies en subsidies?

Ja. Wist u dat een volledige PV-installatie nu bijna 3x goedkoper is dan in 2008? En de prijs van de zonnepanelen daalde dankzij de explosieve vraag nog sterker! Bovendien zorgden technologische verfijningen voor een steeds hoger rendement. Daardoor hebt u uw investering sneller terugverdiend.

Zijn zonnepanelen interessant als ik mijn huis in de nabije toekomst ga verkopen?

Ja. U kunt ervoor kiezen om uw zonnepanelen mee te nemen naar uw nieuwe woning, of om ze te verkopen aan de nieuwe eigenaar van uw woning. Sowieso is het lage EPC-cijfer en uw voordelige energiefactuur een troef bij de verkoop.

Wat is de effectieve levensduur van zonnepanelen?

Zonnepanelen bevatten geen bewegende delen en zijn gewoon solide, statische objecten. Er kan dus weinig kapot gaan. Uiteraard moet u wel rekening houden met het (minieme) jaarlijkse rendementsverlies. De gemiddelde levensduur van moderne panelen wordt geschat op 35 à 40 jaar. 

Moeten zonnepanelen verzekerd worden?

Elke verzekeraar heeft andere contractuele voorwaarden omtrent de aangifte van aanpassingen aan uw pand. Informeer u hiervoor bij uw verzekeringsagent. Alleszins zal uw premievoet niet stijgen, omdat zonnepanelen niet als risicoverzwarend worden beschouwd. De premie zelf kan wel stijgen, aangezien de wederopbouwwaarde hoger is wanneer u zonnepanelen heeft. 

Leveren mijn panelen iets op als de zon niet schijnt?

Zonnepanelen wekken ook energie op bij bewolkt weer. Zonnepanelen werken op lichtsterkte: direct en indirect diffuus zonlicht dat doorheen de bewolking dringt.  Uiteraard werken zonnepanelen wel het beste op lange zomerdagen omdat de lichtsterkte dan het hevigst is en het aantal zonne-uren hoger ligt dan in de winter. Toch rendeert uw installatie óók in de winter. 

Ik kan geen zonnepanelen leggen op mijn dak. Wat nu?

U krijgt geen vergunning, uw dak is slecht georiënteerd, … Toch is dit geen belemmering om voor zonnepanelen te kiezen. Go-Solar installeert ook grondopstellingen, gevelinstallaties en zonnepanelen op platte daken. We zoeken samen met u naar de meest efficiënte oplossing.

Vergroten zonnepanelen de kans op blikseminslag?

Nee. Zonnepanelen vormen zelfs een extra isolatie tegen blikseminslag.

Zijn zonnepanelen ecologisch?

Ja.  De meeste zonnepanelen worden gemaakt uit silicium, het hoofdbestanddeel van zand. De bewerking van het silicium kan een vervuilend proces zijn. Daarna worden de zonnepanelen dikwijls vanuit het buitenland geïmporteerd. Toch zijn zonnepanelen een groene oplossing. Het productieproces en transport worden gecompenseerd door de steeds langere levensduur en hogere efficiëntie. In 1 à 2 jaar hebben moderne zonnepanelen de energie gecompenseerd die nodig was voor de productie. 

Wat met straatwerken?

U kreeg een brief van de gemeente dat er tijdelijk geen stroom zal zijn door straatwerken of werkzaamheden aan het stroomnet. Wat moet u doen? Eigenlijk niets. Het is belangrijk om te weten dat uw omvormer gedurende de stroompanne zal uitvallen. Van zodra er terug netspanning is, zal de omvormer automatisch terug opstarten. Mocht de netbeheerder u toch vragen om de omvormer tijdelijk uit te schakelen, dan doet u dat met de zekering van de PV-installatie.

Zijn batterijen al interessant?

Een batterij is niet goedkoop maar maakt u wel onafhankelijker van het net. Ook bij een stroompanne kan u nog steeds elektriciteit hebben, als u kiest voor de juiste omvormer. Bovendien overbrugt u er makkelijk een avond mee. ’s Avonds uw wasmachine laten draaien en tv kijken met de energie die u overdag zelf opgewekt hebt, het kan! Contacteer ons voor meer info.

Kan ik volledig onafhankelijk worden van het net?

Het is helaas nog niet mogelijk om alle opgewekte zonne-energie op te slaan. Met een batterij voor thuisgebruik overbrugt u een avond of een stroomonderbreking. U mag echter niet verwachten dat u dagenlang onafhankelijk kan zijn van het net dankzij uw batterij. 

Hoelang duurt de installatie van mijn zonnepanelen?

Het installeren van een gemiddeld residentieel PV-systeem duurt meestal één dag. Bij onvoorziene omstandigheden zoals weerverlet of bij grotere projecten kan dit meerdere dagen in beslag nemen. Go-Solar laat u altijd op voorhand weten hoelang de installatie bij u thuis zal duren.

Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen?

Normaal gezien niet, tenzij uw woning beschermd erfgoed is of in beschermd dorpszicht ligt. Indien u twijfelt, informeert u best eerst bij uw gemeente. Zo vermijdt u discussie achteraf. 

Kan mijn dak zonnepanelen dragen?

Go-Solar maakt ter plekke een inschatting van de draagkracht van uw dak. Indien er twijfel is, adviseren wij een stabiliteitsstudie.

Waarom draait mijn meter niet terug?

Wanneer het buiten schemert of donker is, wordt er geen zonne-energie meer opgewekt en stopt de meter met terugdraaien. Van zodra de lichtsterkte weer voldoende is, ziet u uw meter opnieuw terugdraaien. 

Moeten zonnepanelen gereinigd worden?

Ja. Zonnepanelen zijn maar gedeeltelijk zelfreinigend. Het vuil dat achterblijft (vogelpoep, fijn stof, zand, ...) zorgt ervoor dat de zon niet goed kan instralen, waardoor uw zonnepanelen minder energie opleveren. Om uw zonnepanelen 100% te laten renderen, laat u ze regelmatig reinigen door een specialist. 

Een reiniging gebeurt met speciale materialen zoals osmosewater en een telescopische borstel. Om uw veiligheid en de beste resultaten te garanderen, raden we aan dit niet zelf te doen.

Vraag uw offerte voor reiniging

Niet gevonden wat u zocht?

Neem contact op

  1. Eigen plaatsing van a tot z
  2. Topkwaliteit van Sunpower
  3. Snelle levering uit eigen voorraad
  4. 25 jaar productgarantie
  5. 25 jaar vermogensgarantie

Rescert

25 jaar garantie

 

 
Sunpower