Menu
Gratis offerte
Klik hier
Wij bellen u terug

Stijgende energieprijs België

De Vlaamse regering heeft bekend gemaakt dat de stroomprijs zal stijgen met 8 procent voor gezinnen. Deze maatregel komt voort uit de opgebouwde schulden die zijn gemaakt door de oversubsidiëring van groene energie.

BTW stijging stroom

Bovenop deze zware maatregelen komt de BTW stijging van 6 naar 21 procent. Een stijging van maar liefst 15 procent, iets wat de consument zal gaan merken in de portemonnee.

Afschaffing gratis stroom

Daarnaast valt de gratis stroom vanaf 2016 definitief weg. Dit houdt in dat een doorsnee gezin met twee volwassenen en twee kinderen 90 euro meer gaat betalen.

Vennootschapsbelasting op intercommunales

Tot slot zal de recent ingevoerde vennootschapsbelasting op intercommunales worden doorgerekend naar de consument, wat neerkomt op 20 euro.

Samenvattend houdt het in dat de stroomkosten zullen stijgen met 23 procent, wat neer komt op een gemiddelde toename van ruim 250 euro per gezin.

Kosten drukken energie

Geen zin om meer te gaan betalen voor dezelfde stroom? Go-Solar is uw specialist op het gebied van zonnepanelen. Zonnepanelen zijn een eenmalige investering met een hoog rendement. Benieuwd wat de mogelijkheden voor u zijn. Neemt u gerust contact met ons op of vraag een offerte aan.

 

  Go-Solar, uw specialist met honderden referenties in België en Nederland.

  1. Eigen plaatsing van a tot z
  2. Topkwaliteit van Sunpower
  3. Snelle levering uit eigen voorraad
  4. 25 jaar productgarantie
  5. 25 jaar vermogensgarantie