Momenteel plannen de keuringsmaatschappijen waarmee we samenwerken alvast keuringen in van projecten die nog niet geplaatst zijn. Bevestig gerust deze datum. Wij doen ons uiterste best om voor deze datum uw installatie te plaatsen. Indien dat niet lukt wordt uw keuringsdatum met enkele dagen verplaatst.

 

Menu Offerte

PID Box

Vraagt u zich af of u een PID Box moet aanschaffen voor een beter rendement op uw zonnepaneelinstallatie? Er verschijnen diverse berichten dat zonnepanelen versneld kunnen degraderen en daardoor minder rendement behalen. Veel consumenten vragen zich dan ook af of zij een PID Box moeten aanschaffen om hun verwachte rendement te blijven behalen.

Wat is PID, oftewel Potential Induced Degradation?

Het verlies aan rendement op uw zonnepanelen staat bekend onder de noemer ‘PID’ of Potential Induced Degradation. Door een gebrek aan aarding van de panelen kan er een verzwakking van de PN junctie optreden die voor rendementsverlies zorgt. Er ontstaat dan een versnelde degradatie: na 2 à 3 jaar halen zonnepanelen vaak nog slechts 20 tot 50% van het beloofde rendement. Vaak begint het verlies in rendement met een kleine afwijking die lastig te vinden is voor de eigenaar. De PID Box wordt voorgesteld als een oplossing voor het rendementsverlies van zonnepanelen.

Werkt de PID Box?

Go-Solar heeft de PID Box uitgebreid getest op haar installaties en ziet geen verschil in opbrengst. Gezien de aanschafprijs van 749 euro voor een PID Box is dit goed nieuws voor zonnepaneeleigenaren. 

Go-Solar ondervindt dat de PID Box geen invloed heeft op zijn Sunpowerpanelen.

 Meer weten over het rendement op uw zonnepanelen?

Maak een afspraak

Kom je er niet uit?

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag
09u00-12u00 & 13u00-17u00

Wilt u graag langskomen op kantoor?

Customer service

Waasmunster

052 69 16 52
Dommelstraat 72
9250 Waasmunster

Brecht

03 369 19 03
Kraaienhorst 2A
2960 Brecht

Waarmee kunnen we helpen..