Jobs Menu
Nieuws
Gratis offerte
Klik hier

PID Box

Vraagt u zich af of u een PID Box moet aanschaffen voor een beter rendement op uw zonnepaneelinstallatie? Er verschijnen diverse berichten dat zonnepanelen versneld kunnen degraderen en daardoor minder rendement behalen. Veel consumenten vragen zich dan ook af of zij een PID Box moeten aanschaffen om hun verwachte rendement te blijven behalen.

Wat is PID, oftewel Potential Induced Degradation?

Het verlies aan rendement op uw zonnepanelen staat bekend onder de noemer ‘PID’ of Potential Induced Degradation. Door een gebrek aan aarding van de panelen kan er een verzwakking van de PN junctie optreden die voor rendementsverlies zorgt. Er ontstaat dan een versnelde degradatie: na 2 à 3 jaar halen zonnepanelen vaak nog slechts 20 tot 50% van het beloofde rendement. Vaak begint het verlies in rendement met een kleine afwijking die lastig te vinden is voor de eigenaar. De PID Box wordt voorgesteld als een oplossing voor het rendementsverlies van zonnepanelen.

Werkt de PID Box?

Go-Solar heeft de PID Box uitgebreid getest op haar installaties en ziet geen verschil in opbrengst. Gezien de aanschafprijs van 749 euro voor een PID Box is dit goed nieuws voor zonnepaneeleigenaren. 

Go-Solar ondervindt dat de PID Box geen invloed heeft op zijn Sunpowerpanelen.

 Meer weten over het rendement op uw zonnepanelen?

Maak een afspraak

  1. Eigen plaatsing van a tot z
  2. Topkwaliteit van Sunpower
  3. Snelle levering uit eigen voorraad
  4. 25 jaar productgarantie
  5. 25 jaar vermogensgarantie

Rescert

25 jaar garantie

 

 
Sunpower