Jobs Menu
Nieuws
Gratis offerte
Klik hier

Wat als de opbrengst minder is bij 1 of 2 panelen?

Als u opmerkt dat er 1 of 2 panelen iets minder energie opwekken zoals in onderstaand voorbeeld, maak u dan vooral geen zorgen en volg onderstaande tips zeker op.

 

Belangrijk is om de weergave niet op dagelijks te zetten maar op maandelijks, tenzij het de eerste van de maand is dan want dan blijft dit hetzelfde als dagweergave:

 

Hierdoor krijg je een correctere weergave per paneel in functie van een langere tijd.

Vergelijk het zoals het verbruik van de wagen:
Op een paar kilometer ga je niet kunnen zeggen wat de wagen verbruikt, hiervoor moet je al 500-600km rijden en ook in verschillende omstandigheden (stad, autostrade).

 

Niet alle omvormers sturen op een vaste interval data door waardoor de web weergave vaak niet overeenstemt met de actuele gegevens op het dak.

Ook sturen de optimizers niet allemaal tegelijk data door en kan er een kleine afwijking zitten in hun metingen (tolerantie).

Weinig instraling, schaduw, wolken en andere factoren spelen ook een rol in de weergave die online verschijnt. De playback weergave is ook gebaseerd op Wh opbrengsten en u zult dus zien dat de panelen soms minder en soms meer geven naarmate de dag vordert.

 

 

 

Een mogelijk probleem met een paneel kan er zo uitzien:

Minder dan de helft van andere panelen in maand opbrengst of jaar opbrengst. Wij kunnen dieper in detail kijken wat het probleem juist zou kunnen zijn.

 

 

Een stabiele internet verbinding is dan wel aangewezen om dit alles goed te kunnen volgen.

  1. Eigen plaatsing van a tot z
  2. Topkwaliteit van Sunpower
  3. Snelle levering uit eigen voorraad
  4. 25 jaar productgarantie
  5. 25 jaar vermogensgarantie

Rescert

25 jaar garantie

 

 
Sunpower