Menu

Historiek & Toekomst

Passie

Go-Solar is ontstaan vanuit een passie voor hernieuwbare energie. CEO Chris Poppe heeft zich verdiept in de mogelijkheden van zonne-energie en die meteen toegepast in zijn eigen huis en in dat van zijn ouders.  

In de zomer van 2008 is hij gestart met WaasSolar. Hij nam alle taken voor eigen rekening. Door de groeiende populariteit van de overheidssubsidies voor zonnepanelen had hij al snel behoefte aan bekwame medewerkers.


Subsidies:

De combinatie van goede kwaliteit en hoge subsidies zorgde voor een snelle groei, tussen 2009 en 2011 steeg het aantal medewerkers van WaasSolar tot 32.

De hoge subsidies die geleidelijk werden afgebouwd, brachten hectische dagen mee. Telkens een volgende daling van de bedragen werd aangekondigd, sprongen nog snel mensen op de kar en wilden ze vlug hun panelen. WaasSolar heeft ook toen al steeds gekozen voor kwaliteit. De panelen en de plaatsingen moesten goed zijn, of de opdracht werd niet aanvaard.

En toen, midden 2012, werd de subsidiëring plotsklaps en onverwacht, totaal stopgezet in Vlaanderen. De markt stortte in elkaar. Een jaar lang kwamen er nauwelijks bestellingen binnen. Chris zag zich verplicht afscheid te nemen van bijna al zijn medewerkers. 

 

 

 

Rendement:

Wat verloren ging aan subsidies, werd echter goedgemaakt door de vorderingen in de technologie en in het rendement van zonnepanelen. Gekoppeld aan de stijgende prijzen van elektriciteit en alternatieve energiebronnen.

Door de voortdurende aandacht voor kwaliteit kon WaasSolar sneller groeien dan de markt voor zonne-energie. Met een jaarlijks groeitempo van 200 procent klom het aantal werknemer opnieuw, tot vandaag meer dan 45. Begin 2018 werd een tweede vestiging opgestart en sindsdien gaat het hele bedrijf verder onder de handelsnaam Go-Solar. Go-Solar is en blijft gevestigd op dezelfde waarden als WaasSolar: kwaliteit, nabijheid bij de klant, stipte dienstverlening.

Ook de directie en zaakvoerders zijn hetzelfde gebleven, de naamsverandering is doorgevoerd om voor een grotere regio onder een niet regio gebonden naam verder te gaan vanuit onze 2 vestigingen momenteel.

Vandaar ook kort en krachtig Go-Solar !

Wat is dan wel dat rendement? Dit schommelt afhankelijk van de situatie. Particulieren mogen rekenen op 8 à 10 procent per jaar, bedrijven op 8 à 16 procent. Voor een kleine installatie (voor een gezin van twee personen) betekent dit een besparing van zo’n 500 euro per jaar, op een investering van een kleine 5.000 euro. Wanneer de elektriciteitsprijs verder blijft stijgen, wordt dit rendement uiteraard hoger.

 

Slim beheer:

De toekomst van Go-Solar en van (hernieuwbare) energie is vandaag al opgestart en in volle uitbouw. Het gaat er om de gratis zonne-energie zo goed mogelijk aan te wenden. Zo slim mogelijk. Op het juiste ogenblik.

Waar een installatie vroeger bestond uit zonnepanelen en een omvormer (om de energie op het elektriciteitsnet te kunnen zetten), zijn er nu meer mogelijkheden om de investering optimaal aan te wenden. Zo plaatst Go-Solar batterijen en laadpalen voor elektrische auto’s. Via ‘slim beheer’ wordt het zo mogelijk om de wasmachine te laten draaien, of om de elektrische auto op te laden wanneer er het meeste zonlicht is. 

Komt u er niet uit?

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag

09u00-12u00 & 13u00-17u00

Wilt u graag langskomen op kantoor?

Customer service 

Waasmunster

052 69 16 52
Dommelstraat 72
9250 Waasmunster

Brecht

03 369 19 03
Kraaienhorst 2A
2960 Brecht

Waver

02 616 19 19
Avenue Vésale 32a
1300 Waver

Waarmee kunnen we helpen..