Menu

Een muur van zonnepanelen

Geplaatst: 2019-04-09

Terug naar blog overzicht

Wanneer ik onze klant Chris buiten interview, heb ik geen flauw idee dat ik bovenop zijn zwembad sta. Het zwembad ligt onder een grasheuvel en heeft maar 1 gevel. Ondanks de natuurlijke isolatie van die aardlaag, bleef het verbruik van het zwembad behoorlijk hoog. Go-Solar berekende dat er 44 panelen geïnstalleerd moesten worden. Maar waar?

Chris en zijn echtgenote wonen in een architecturaal pareltje uit de jaren 70, ontworpen door een leerling van Le Corbusier. Een uniek pand, maar door zijn vorm niet bepaald geschikt voor een zonnepaneleninstallatie.

“Oorspronkelijk wilden we de installatie op het dak plaatsen, maar dat is helemaal gebogen. We wilden de installatie ook niet op het gras want dan zouden we een stuk van de tuin kwijt zijn. Toen merkte iemand op dat deze zuidelijk gerichte wand perfect is. Jullie vertegenwoordiger heeft dan samen met de architect beslist om de installatie op het tuinhuis én tegen de wand te plaatsen.”

Waarom bent u met Go-Solar in zee gegaan?

“De architect had mij gezegd dat jullie gewoon de beste waren. Ik heb er dan ook niet langer over getwijfeld. Van zodra de offerte getekend was, verliep de communicatie prima. Alles was heel duidelijk en alle afspraken zijn nagekomen. Bovendien heeft de installatie haar stevigheid al bewezen: er is niks weggewaaid tijdens de storm van enkele dagen geleden. We hadden daar toch wel schrik voor, want we zijn tien bomen kwijt. Maar de zonnepanelen zitten blijkbaar goed vast.”

Chris was ook overtuigd van onze merken.

“Ik vond de garanties van Sunpower heel interessant, dat bieden andere zonnepanelenmerken niet. Ook de app van SolarEdge vind ik leuk. Het is natuurlijk nog nieuw, maar ik volg de monitoring bijna dagelijks om te zien wat de panelen produceren.”

En bent u tevreden over wat u ziet?

“Het verbruik van mijn zwembad is nog altijd niet volledig gedekt, maar dat kan helaas niet. Toch is het een enorme besparing. Ik ga de ontvochtiger van mijn zwembad ook zo afstellen dat hij het meest verbruikt wanneer de panelen veel energie leveren.”

Hoe zijn de reacties?

“Positief. Een aantal vrienden hebben de installatie al gezien. Een van hen, een architect, was blij dat de zonnepanelen dan toch niet op het dak lagen. Dat zou zonde geweest zijn. Ook de buurvrouw was opgetogen dat de dennenbomen plaatsgemaakt hebben voor een tuinhuis en zonnepanelen (lacht).”

 

De installatie van Chris werd na twee dagen afgerond. In totaal ligt er voor 15.840 Wp aan Sunpowerpanelen.

Particuliere of industriële projecten

Vraag uw gratis offerte aan

 

  • Jarenlange expertise en betrouwbaarheid: Als onderdeel van D'Ieteren en met jarenlange ervaring, biedt Go-Solar niet alleen deskundigheid in zonne-energiesystemen, maar ook de zekerheid van een stabiele en betrouwbare partner. Wij staan bekend om onze hoogwaardige producten en uitmuntende klantenservice, waardoor elke installatie naadloos verloopt.

 

  • Geen voorschot vereist: Bij Go-Solar vragen we geen voorschotten, wat het voor onze klanten makkelijker maakt om te investeren in duurzame energie zonder initiële financiële zorgen. Wij nemen alle stappen van het proces uit handen, van planning en installatie tot onderhoud en ondersteuning, om een soepele overgang naar zonne-energie te garanderen.

 

  • Volledige ontzorging: Van eerste consultatie tot de uiteindelijke installatie en nazorg, Go-Solar begeleidt u naadloos door het hele proces, zodat u zonder zorgen kunt genieten van duurzame energie.
Persoonlijke informatie

Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend om u een aanbod te doen dat perfect aansluit bij uw behoeften. Voor meer informatie over welke gegevens wij verzamelen, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

Heeft u een vraag?  Praat met Customer Service

Waarmee kunnen we helpen..