Menu

Dubaere NV kiest voor Go-Solar

Geplaatst: 2019-03-25

Terug naar blog overzicht

3500 megawatt. Met een jaarlijks verbruik van die omvang moest Dubaere NV iets ondernemen. Een PV-installatie bleek de meest rendabele oplossing om de hoge energiefactuur aan te pakken. Go-Solar had een gesprek met Matthias Dubaere, de verantwoordelijke voor het project.

 

Wat doet Dubaere NV?

“Wij zijn producent van betonstaal voor de bouwsector. We verkopen ons halffabricaat aan concullega’s of we verwerken het intern in onze twee andere afdelingen: een buigcentrale in Meulebeke en een nettenafdeling in Aalter. Onze producten worden onder andere gebruikt in funderingen van bruggen en appartementsgebouwen. Onze klanten zijn dus grote bouwbedrijven maar ook kleinere betoncentrales.”

Als industrieel productiebedrijf heeft Dubaere NV een enorm hoog energieverbruik. Voor de site in Aalter alleen al kwam het verbruik in 2018 op 3500 megawatt.

“Daarom hebben we gekozen voor zonnepanelen. We kunnen er alleen maar van uitgaan dat de energiekost nog zal stijgen, dus we moesten iets doen om onze elektriciteitsfactuur binnen de perken te houden.”

Waarom hebben jullie gekozen voor Go-Solar?

“We hebben een uitgebreide due dilligence gedaan. We stuurden onze criteria uit naar 11 mogelijke partners. Ons doel was om onze elektriciteitsfactuur met 20 tot 30% te laten dalen. We hebben ook een redelijk complex dak dat gerenoveerd moest worden. De installateur die het project wou, moest bereid zijn om de renovatiekost te dragen. Tot slot wilden we niet overdimensioneren. We streefden naar een financieel geoptimaliseerd project, met een zo kort mogelijke terugverdientijd. Van de oorspronkelijke 11 hebben we 3 installateurs weerhouden die we alle drie op één dag uitgenodigd hebben. Ze werden allen op dezelfde criteria geëvalueerd zodat we appels met appels konden vergelijken. En daar is Go-Solar als beste partner uitgekomen.”

“Uit 11 mogelijke partners kwam Go-Solar naar voren als de beste partij.”

 

Hoe is de samenwerking met Go-Solar verlopen?

“Zeer vlot. Vooral in de voorbereidingsfase werd er uitvoerig gecommuniceerd. We moesten zelf ook enkele kleine structurele werken uitvoeren. Ik heb dit heel kort opgevolgd, zo liepen de werken geen vertraging op. Doordat alle partijen hun verantwoordelijkheid namen, hebben we mooi de deadline gehaald.”

Dubaere NV is nu trotse eigenaar van Sunpower-zonnepanelen.

“Op ons dak liggen Sunpowerpanelen van het type P19. De andere installateurs stelden andere merken voor, maar Sunpower gaf een goed rendement en de panelen werden ons aangeboden tegen een scherpe prijs.”

Heeft Dubaere NV nog andere groene ambities?

“We overwegen om op termijn met batterijen te werken. Uiteindelijk kunnen we nog meer panelen leggen, want we hebben de nodige oppervlakte. Met batterijen zouden we die energie dan kunnen opslaan om tijdens de piekmomenten te gebruiken. Maar dat is nog niet voor meteen.”

Matthias Dubaere is tevreden over zijn groene investering en raadt andere bedrijven aan om ook hun steentje bij te dragen.

“Elke onderneming moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Het is heel gemakkelijk om de “Sign for my Future”-petitie te tekenen, maar je moet er ook acties tegenover zetten. Dankzij onze PV-installatie hebben we onze ecologische voetafdruk verkleind. Elke inspanning moet natuurlijk een win-winsituatie zijn voor alle partijen; voor de gemeenschap, voor de onderneming en voor de partner. Enkel dan is het een succesverhaal. En dat is met Go-Solar goed gelukt.”

“Elk bedrijf moet actie ondernemen.”

 

Dubaere liet 2600 hoogrendementspanelen van Sunpower installeren, samen goed voor 1014 kwp (1 megawatt). 

 

Komt u er niet uit?

Wilt u ons per mail contacteren of graag een afspraak maken voor langs te komen op kantoor?

Contacteer onze Customer Service via ons contactformulier: 

Customer service 

U kan via deze link ook een offerte aanvragen of een storing melden. 

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09u00-12u00 & van 13u00-17u00. 

 

 

Waasmunster

052 69 16 52
Dommelstraat 72
9250 Waasmunster

Brecht

03 369 19 03
Kraaienhorst 2A
2960 Brecht

Waver

02 616 19 19
Avenue Vésale 32a
1300 Waver

 

Waarmee kunnen we helpen..