Menu

Zonne-energie: het antwoord op energiekosten voor bedrijven

Geplaatst: 2023-11-23

Terug naar blog overzicht

Zonne-energie voor KMO's en industrie: tegenwicht bieden aan stijgende energiekosten in 2025

Belgische KMO's en industrieën staan aan de vooravond van een significante financiële uitdaging. Vanaf 2025 wordt een forse stijging in de hoogspanningsnettarieven verwacht, met een bijna verdubbeling van de huidige tarieven. Voor gezinnen en KMO's betekent dit een stijging van 85 tot 86 procent, terwijl industriële klanten een toename van 111 procent kunnen verwachten.

Tegen 2027 zullen deze tarieven verder escaleren tot 112-113 procent voor KMO's en een alarmerende 136 procent voor grote industrieën.

 

De impact van stijgende energiekosten

Deze stijgende kosten hebben een directe impact op de bedrijfsvoering en winstgevendheid van KMO's en industriële ondernemingen. Deze situatie benadrukt de noodzaak om over te schakelen op meer duurzame en kostenefficiënte energiebronnen.

 

Zonne-energie als oplossing

Zonne-energie biedt een praktische en duurzame oplossing om deze uitdagingen aan te gaan. Voor KMO's en industriële bedrijven zijn de voordelen van een overstap naar zonne-energie aanzienlijk:

  1. Reductie van Energiekosten: Directe besparingen op de energierekening door het opwekken van eigen stroom.
  2. Immuniteit tegen prijsfluctuaties: Verminderde afhankelijkheid van externe energiebronnen beschermt tegen toekomstige tariefstijgingen.
  3. Duurzaam ondernemen: Het gebruik van hernieuwbare energie verbetert het bedrijfsimago en kan bijdragen aan een betere marktpositie.

 

 

Langetermijnvoordelen

De investering in zonnepanelen is niet alleen een stap naar zelfvoorziening, maar ook een toekomstgerichte beslissing. Op lange termijn bieden zonnepanelen een aanzienlijke vermindering van operationele kosten en een hoger rendement op investeringen, met name in het licht van de aanstaande tariefstijgingen.

De naderende stijging van de energiekosten maakt de overstap naar zonne-energie voor KMO's en de industrie urgenter dan ooit. Go-Solar by D'Ieteren staat klaar om bedrijven te ondersteunen in deze transitie, met op maat gemaakte oplossingen die niet alleen kosten besparen, maar ook bijdragen aan een groenere toekomst.

Neem contact met ons op om te ontdekken hoe uw bedrijf kan profiteren van zonne-energie.

 Plan een afspraak met een van onze experten

 

Disclaimer: Deze informatie is gebaseerd op de huidige stand van zaken en kan veranderen.

Particuliere of industriële projecten

Vraag uw gratis offerte aan

 

  • Jarenlange expertise en betrouwbaarheid: Als onderdeel van D'Ieteren en met jarenlange ervaring, biedt Go-Solar niet alleen deskundigheid in zonne-energiesystemen, maar ook de zekerheid van een stabiele en betrouwbare partner. Wij staan bekend om onze hoogwaardige producten en uitmuntende klantenservice, waardoor elke installatie naadloos verloopt.

 

  • Geen voorschot vereist: Bij Go-Solar vragen we geen voorschotten, wat het voor onze klanten makkelijker maakt om te investeren in duurzame energie zonder initiële financiële zorgen. Wij nemen alle stappen van het proces uit handen, van planning en installatie tot onderhoud en ondersteuning, om een soepele overgang naar zonne-energie te garanderen.

 

  • Volledige ontzorging: Van eerste consultatie tot de uiteindelijke installatie en nazorg, Go-Solar begeleidt u naadloos door het hele proces, zodat u zonder zorgen kunt genieten van duurzame energie.
Persoonlijke informatie

Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend om u een aanbod te doen dat perfect aansluit bij uw behoeften. Voor meer informatie over welke gegevens wij verzamelen, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

Heeft u een vraag?  Praat met Customer Service

Waarmee kunnen we helpen..