Menu

Waarom het (nog steeds) uitstekend gaat met Sunpower

Geplaatst: 2019-09-02

Terug naar blog overzicht

Er wordt gefluisterd dat het Amerikaanse bedrijf zijn Tier-1 classificatie kwijt zou zijn. Dat klopt niet. In dit artikel krijgt u een woordje uitleg.


De visie van BNEF

Er zijn verschillende instanties die een Tier 1-certificaat uitreiken. BNEF (ook gekend als Bloomberg) is daar één van.
BNEF heeft een specifieke methodologie. Zij tellen het aantal banken dat betrokken is bij de financiering van grote projecten. Op basis daarvan reiken zij al dan niet een Tier 1-classificatie uit.

Tier 1 module manufacturers are those which have provided own-brand, own-manufacture products to six different projects, which have been financed non-recourse by six different (non-development) banks, in the past two years. These 1.5MW+ deals must be tracked by our database, i.e. the project location (sufficiently to identify the project uniquely), capacity, developer, bank and module maker must be in the public domain. (bron)


Omdat Sunpower het vereiste aantal financiele partners (6) een tijdje niet haalde, werden zij even van de Tier 1 lijst geschrapt. Het probleem is dat BNEF verschillende projecten buiten de VS niet meegeteld heeft. Ook namen ze de vele projecten van meer dan 1,5 MW waarover Sunpower niet in de pers gecommuniceerd had niet in beschouwing. Doordat BNEF niet op de hoogte was van deze projecten, belandden ze ook niet in hun database.

Sinds het derde kwartaal van 2019 staat Sunpower echter terug in de Tier 1-lijst van BNEF. 

De sterktes van Sunpower

Exclusief solar

Sunpower bestaat 34 jaar en legt zich exclusief toe op zonne-energie, in tegenstelling tot andere merken zoals Tesla of LG. Wereldwijd zijn er voor 10,3 GW aan Sunpowerpanelen geïnstalleerd, zowel commercieel als residentieel.

Sterke partnerships

Doorheen de jaren bouwde Sunpower aan een uitstekende reputatie en relaties met prestigieuze partners. Total, goed voor 95 jaar expertise en een vermogen van 257 miljard dollar, is de meerderheidsaandeelhouder van Sunpower. Sinds de jaren 90 is Sunpower ook leverancier van zonnecellen voor NASA.

Bovendien kiezen 8 op 10 Amerikaanse bedrijven voor zonnepanelen van Sunpower. Daarbij moet gezegd worden dat de Amerikaanse solarmarkt extreem competitief is. In totaal was Sunpower goed voor 10 miljard dollar en 5 GW aan industriële PV-projecten.

Beste garanties

Van alle PV-fabrikanten spendeerde Sunpower het meeste aan R&D. Met resultaat, want ondertussen heeft het bedrijf meer dan 1000 patenten voor zijn technologische innovaties. Verschillende derde partijen kunnen na uitgebreid onderzoek bevestigen dat Sunpower de meest kwalitatieve panelen produceert. De zonnepanelen hebben het hoogste rendement en het laagste jaarlijkse rendementsverlies. Van 17 miljoen zonnepanelen wordt slechts 0,005% defect teruggestuurd naar de fabrikant. Omdat Sunpower zeker is van haar kwaliteit, biedt ze een vermogens- én productgarantie aan van 25 jaar. De levensduur van een Sunpowerpaneel wordt echter geschat op 40 jaar.

Beursnotering

Sunpower is een beursgenoteerd bedrijf sinds 2006 (NASDAQ: SPWR). Daarom zijn zij 100% transparant over hun driemaandelijkse en jaarlijkse financiën. De meeste fabrikanten zijn niet beursgenoteerd of kiezen voor beurzen waar de rapporteringsverplichting minder streng is op vlak van transparantie en frequentie. Sunpower kiest resoluut voor een transparante samenwerking met haar klanten en partners.

De allesomvattende visie van IHS

Omwille van bovenstaande sterktes heeft Sunpower ook een Tier 1 ranking van IHS Markit. IHS is een 60-jaar oude consultancy die actief is in meer dan 140 landen.

IHS publiceert de ‘Integrated PV Market Tracker’, een verslag over de globale PV-sector. De studie is gebaseerd op analyses van enquêtes en honderden interviews met grote installateurs. Deze bevragingen worden constant uitgevoerd en zijn dus niet eenmalig.

De criteria van IHS zijn helemaal anders dan die van BNEF. IHS kijkt naar technologisch leiderschap en aanwezigheid op de wereldwijde markt. Tier 1 leveranciers moeten voldoen aan deze criteria:

- Grote producenten van N-type modules (de krachtigste modules)
- Andere producenten met een sterke globale verankering
- Producenten met minstens 3 overzeese dochterbedrijven of verkoopcentra
- In de globale top 15 (2018) van leveringen
- Cumulatieve productie van minstens 8,5 GW tegen het einde van 2018


Conclusie

Het gaat nog steeds uitstekend met Sunpower. Zowel bij IHS en BNEF staat Sunpower in de lijst van Tier 1-fabrikanten van zonnecellen. Wij kunnen onze (toekomstige) klanten dan ook op het hart drukken dat zij met Sunpower de beste keuze maken.

 

Komt u er niet uit?

Wilt u ons per mail contacteren of graag een afspraak maken voor langs te komen op kantoor?

Contacteer onze Customer Service via ons contactformulier: 

Customer service 

U kan via deze link ook een offerte aanvragen of een storing melden. 

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09u00-12u00 & van 13u00-17u00. 

 

 

Waasmunster

052 69 16 52
Dommelstraat 72
9250 Waasmunster

Brecht

03 369 19 03
Kraaienhorst 2A
2960 Brecht

Waver

02 616 19 19
Avenue Vésale 32a
1300 Waver

 

Waarmee kunnen we helpen..