Menu

SunPower wint Sustainability Award 2019

Geplaatst: 2020-01-02

Terug naar blog overzicht

Groot nieuws uit Californië: SunPower heeft de Sustainability Award 2019 van pv magazine gewonnen. SunPower werd door een onafhankelijke jury van experten gelauwerd voor zijn uitzonderlijk leiderschap op vlak van duurzaamheid in de solarindustrie.

Deze mooie prestatie vult de lijst van SunPowers eerdere verwezenlijkingen aan:

  • Al jaren op rij nummer 1 in de Silicon Valley Toxics Coalition sustainability scorecard
  • De eerste solarfabrikant met een Cradle to Cradle certificaat
  • De enige zonnepaneelfabrikant die zijn materialen prijsgeeft via de International Living Future Institute’s Declare label
  • De enige zonnepaneelfabrikant met een NSF Zero-Waste-to-Landfill gecertificeerde fabriek. Hun productieplaats in Mexicali (Mexico) voert slechts 1% van het afval naar stortplaatsen. Deze productieplaats heeft zich ook gekwalificeerd voor Leadership in Energy and Environmental Design (LEED® Gold) dankzij zijn ecologische constructie en de beperkte onderhoudsnoden van het gebouw.

“Hoewel er nog veel werk aan de winkel is, zijn we erg trots op de innovaties waarvoor we deze prijs gekregen hebben”, verteld Jeff Waters (foto), CEO van SunPowers Technologies business units. “We streven ernaar om onze productie even ecologisch te maken als de energie die de zonnepanelen opwekken. De zonnepanelen die onze sector naar nieuwe hoogtes van efficiëntie en betrouwbaarheid tillen, moeten ook het duurzaamst vervaardigd zijn.

Door hun kracht en betrouwbaarheid hebben SunPower-panelen ook bijkomende duurzaamheidsvoordelen. Kijk maar naar de Maxeon-panelen. Zij hebben een zeer hoge efficiëntie, waardoor ze hetzelfde vermogen genereren als een installatie met minder panelen. Maxeon-panelen zijn ook ontworpen voor een lange levensduur van 40 jaar en hebben een garantierendement van 0,005 procent. Dat blijkt uit testen met meer dan 15 miljoen gemeten zonnepanelen.

SunPower werkt daarnaast enkel samen met gecertificeerde recyclageleveranciers en was een van de oprichters van PV CYCLE, het EU-programma voor de terugname en recycling van zonnepanelen. Tot slot was SunPower een van de drijvende krachten binnen de Solar Energy Industry Association om een overkoepelend recyclingprogramma te ontwikkelen in de VS.

"Het gepatenteerde Maxeon-celontwerp maakt gevaarlijke chemicaliën zoals lood, cadmium en kwik overbodig," voegt Waters toe. "Door het ontbreken van zware metalen, zijn onze Maxeon-panelen gemakkelijker te recyclen."

Bij Go-Solar zijn we al jaren overtuigd van onze leverancier, maar nu krijgt het Amerikaanse bedrijf dus ook onafhankelijke erkenning. Wij hopen in 2020 nog méér duurzame SunPower-panelen te mogen installeren!

 

(Vrij vertaald uit https://www.prnewswire.com/news-releases/sunpower-wins-solar-industry-sustainability-award-300977994.html)

Komt u er niet uit?

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag

09u00-12u00 & 13u00-17u00

Wilt u graag langskomen op kantoor?

Customer service 

Waasmunster

052 69 16 52
Dommelstraat 72
9250 Waasmunster

Brecht

03 369 19 03
Kraaienhorst 2A
2960 Brecht

Waver

02 616 19 19
Avenue Vésale 32a
1300 Waver

Waarmee kunnen we helpen..