Menu

Laad uw elektrische wagen op via uw omvormer

Geplaatst: 2019-11-04

Terug naar blog overzicht

Al helemaal verknocht aan elektrisch rijden, of van plan om uw dieselvreter binnenkort te vervangen door een milieuvriendelijker karretje? Een goed idee. Elektrische wagens zijn een zegen voor het klimaat én staan garant voor een onvergetelijke rijervaring. Maar voor u wegdroomt, denkt u best even na over de praktische kant van de zaak. Een laadpaal? Dat kan. Maar er is ook een alternatief.

EV-lader en omvormer: 2-in-1

EV charger Laat u binnenkort zonnepanelen installeren of is uw oude omvormer aan vervanging toe? En wil u uw elektrische wagen thuis opladen? Dan is dit blogbericht voor u. SolarEdge introduceerde eind 2019 een unieke all-in-one-oplossing: een omvormer gecombineerd met een EV-lader. De EV-lader is rechtstreeks aangesloten op de omvormer. Het goede nieuws? U kan deze kabel altijd nog achteraf bijkopen. Zo kan u gerust nog even wachten met de aankoop van een elektrische wagen.

Hoe werkt de omvormer/EV-lader?

De EV-kabel is rechtstreeks aangesloten op de omvormer en laadt de auto op. Op die manier verbruik je je zonne-energie dus rechtstreeks. Dat wordt in de toekomst steeds belangrijker, zeker wanneer het systeem van de terugdraaiende teller definitief verleden tijd is. Gelijkstroom en wisselstroom worden gecombineerd, waardoor u met een omvormer van 6kW tot 2,5 keer sneller laadt dan met een standaardoplader: zo loopt de laadsnelheid op tot 32km/u.

Omvormer ev lader

Bij deze eigenaar loopt de laadkabel door de gevel, waar hij netjes opgerold aan de muur hangt. Natuurlijk kan u ook rechtstreeks opladen in uw garage, als u de omvormer daar laat installeren.

Go-Solar

Inzicht in elektrisch laden

Op het monitoringplatform van SolarEdge kunt u alle statistieken over het laden raadplegen, zoals u gewoon bent van de ‘gewone’ PV-monitoring. U kunt bijvoorbeeld de oplaadduur en de huidige capaciteit van uw batterij checken. Maar dat is niet alles: u kan ook slimme schema’s maken, waarbij u tijdens de daluren wél gewoon oplaadt via het elektriciteitsnet. U kan zelfs vanop afstand het laden in- of uitschakelen met de app op uw telefoon.

Moniotoring

In uw meterkast wordt ook een metertje van SolarEdge geplaatst dat u vertelt hoeveel uw woning verbruikt, hoeveel energie u opwekt en hoeveel energie u rechtstreeks naar uw wagen kan sturen.

Solaredge

De voordelen nog eens op een rijtje

  • Tot 2,5 keer sneller laden dan standaardladers
  • 99% rendement
  • Dit systeem is in aankoop een pak voordeliger dan een laadpaal
  • U bespaart plaats omdat u geen laadpaal hoeft te installeren
  • Goedkoper laden dankzij zelfopgewekte energie
  • Keuze uit verschillende laadkabels en lengtes
  • Niet veel groter of zwaarder dan een gewone omvormer
  • Veiligste omvormer op de markt
  • Makkelijke configuratie via wifi, mobiel internet of ethernet

Met deze omvormer met ingebouwde EV-lader haalt u echt àlles uit uw PV-installatie. En dat is belangrijk, want zelfconsumptie is de toekomst. Bent u er klaar voor?

Vraag uw offerte of meer info

 

Komt u er niet uit?

Wilt u ons per mail contacteren of graag een afspraak maken voor langs te komen op kantoor?

Contacteer onze Customer Service via ons contactformulier: 

Customer service 

U kan via deze link ook een offerte aanvragen of een storing melden. 

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09u00-12u00 & van 13u00-17u00. 

 

 

Waasmunster

052 69 16 52
Dommelstraat 72
9250 Waasmunster

Brecht

03 369 19 03
Kraaienhorst 2A
2960 Brecht

Waver

02 616 19 19
Avenue Vésale 32a
1300 Waver

 

Waarmee kunnen we helpen..