Menu
Gratis offerte
Klik hier
Wij bellen u terug

Tips voor energiebesparing

Zakelijke energiebesparing is voor KMO ondernemingen in Vlaanderen een punt dat van toenemend belang is bij duurzaam ondernemen. Naast duidelijk aanwijsbare kosten als personeelskosten, huisvesting en productiekosten vormen ook de energiekosten een belangrijk onderdeel van het budget. Tegelijkertijd zijn de energiekosten een kostenpost waar u ook op kunt besparen.

Go-Solar zette een aantal tips op een rijtje om te besparen op de energiekosten binnen ondernemingen:

Subsidies voor energiebesparing

Daarnaast bieden zowel de federeale overheid als de Vlaamse overheid diverse subsidies voor energiebesparende maatregelen. Go-Solar kan u hierin van advies voorzien om gebruik te maken van deze energietegemoetkomingen.

Wilt u aan de slag op het gebied van duurzaam ondernemen? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. Neem contact met ons op om een afspraak te maken of vraag direct een prijsofferte op.

Overige tips voor energiebesparing

Het besparen op energie is niet alleen een verantwoordelijkheid van managers en directeuren. Ook het personeel binnen een bedrijf kan verantwoordelijkheid nemen in het besparen op de energiekosten en zal hiervan bewust moeten zijn. Hierbij kan gedacht worden aan:

 • gebruik technologieën om vergaderingen en presentaties op afstand te houden met bijv. Skype, webinars etc. Hiermee kunnen tijd en reiskosten worden bespaard.
 • organiseer brainstormsessies om met personeel te kijken welke energiebesparingen binnen het bedrijf doorgevoerd kunnen worden
 • gebruik energiebesparende apparatuur op de werkplek, indien apparatuur verouderd is, kan het de moeite waard zijn om nieuwe apparatuur aan te schaffen.
 • onderzoek het gebruik van verwarming en koeling binnen de onderneming. Vaak is dit een punt waarop veel bespaard kan worden.
 • verminder het gebruik van papier, print alleen de noodzakelijke documenten uit wat zorgt voor minder afval en gunstiger gebruik van de printer.

Om alle mogelijkheden van energiebesparing goed door te nemen kunt u een energieadviseur vragen een scan van uw bedrijf te maken. De punten uit deze energiescan kunt u vervolgens gebruiken als basis voor de energiebesparing.

Overweeg de aanschaf van zonnepanelen

Zonne-energie is gratis, schoon en de zon is een herbruikbare bron van energie. Zonnepanelen zijn in eerste instantie wellicht een dure aanschaf, maar deze kosten kunnen in enkele jaren terugverdiend worden door de besparing op de energierekening. Bovendien maken zonnepanelen uw bedrijf een stuk groener en is deze aandacht voor het milieu belangrijk voor de toekomst. WaasSolar zorgt voor een perfecte technische werking van zonnepanelen waardoor deze lang mee gaan. Bij grotere dakoppervlakken gebruikt WaasSolar zonnepanelen van het gerenommeerde Sunrise Solartech. Meer over het zakelijk gebruik van zonnepanelen door KMO's leest u op onze website.

Besparen op verlichting

Ga verstandig om met de verlichting binnen het bedrijf. De verlichting is vaak een kostenpost waar op bespaard kan worden. Onnodige verlichting kan uitgeschakeld worden en ook is het belangrijk om aan het eind van een werkdag te controleren of alle verlichting in het bedrijf is uitgeschakeld. Tenslotte is er LED-verlichting die aanzienlijk voordeliger is dan gloeilampen, TL-verlichting en halogeenlampen. Go-Solar heeft LED lampen met een zeer snelle terugverdientijd.

 • Eigen plaatsing van A tot Z
 • Bespaar energie, geld en het milieu
 • Garantie op product, montage en het rendement
 • De beste kwaliteit in zonnepanelen dankzij Sunpower
 • Specialist in aanleg en onderhoud van zonnepanelen
 • Snelle levering uit eigen voorraad
 • 25 jaar productgarantie
 • Naast 25 jaar vermogens garantie

5460

klanten

10!

jaar ervaring

23513

kWp geïnstalleerd vermogen

4279

gezinnen