Menu
Gratis offerte
Klik hier
Wij bellen u terug

Reiniging

Bekijk hieronder de uitleg en mogelijkheden met betrekking tot reiniging van uw panelen.

Vraag vrijblijvend offerte aan

Betrouwbare reiniging met zuiver water

U doet er dus goed aan uw zonnepanelen regelmatig te reinigen.

Hiervoor maken wij gebruik van zuiver water. Dit water maken wij zelf dagelijks aan in onze eigen zuiveringsinstallatie. Het zuivere water kenmerkt zich door een filterende en vuil oplossende werking, en zorgt door het ontbreken van zout voor een streep loos resultaat. Omdat het water al deels het werk doet is verder nog enkel licht borstelen en afspoelen nodig. Het voorkomen van krassen is hierbij uiterst belangrijk, omdat krassen blijvend rendementsverlies van uw panelen betekent. Wij werken daarom alleen met een speciale zachte borstel, waarmee krassen en andere beschadigingen uitgesloten zijn. 

Wij voeren de reinigingswerkzaamheden uiteraard uit met het oog op een veilige reiniging voor uw zonnepanelen, maar ook op veilige en verantwoorde arbeidsomstandigheden voor onze mensen. Hiervoor werken wij met een telescopisch systeem, waarmee wij een groot bereik hebben en snel en efficiënt kunnen werken.

Reiniging met SP Cleaner

Zonnepanelen schoonmaken mag niet met gelijk welk product. SP Cleaner is een product dat je vernevelt of meteen aanbrengt op een microvezel -of absorberende doek. Even over de zonnepanelen wrijven is al voldoende om ze schoon en streepvrij te maken. Er komt geen water aan te pas, want naspoelen is overbodig.

Periodieke reiniging, eventueel gecombineerd met technische controle

Wij adviseren uw zonnepanelen minimaal één keer per jaar te reinigen. Bij WaasSolar kunt u een reinigingsbehandeling handig combineren met een technisch nazicht. Onze vakmensen, die verantwoordelijk zijn voor de reiniging, beschikken tevens over de nodige kennis en diploma’s om de elektrische installatie te controleren.

U kunt daarom kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • Reinigen van de panelen zonder technisch nazicht
  • Reinigen van de panelen – visueel nazicht panelen – nazicht en nameten van de installatie (alle circuits nameten, controleren op afwijkingen)

Overigens worden de panelen bij voorkeur niet in de brandende zon gereinigd. Op warme dagen is reiniging in de ochtend of late namiddag aanbevolen. Uiteraard kan de reiniging op koelere dagen de gehele dag plaatsvinden.

Green energy… pure cleaning

De kostprijs van een professionele reiniging van zonnepanelen begint vanaf 190euro. Afhankelijk van het aantal panelen laat u dit best samengaan met een technische controle. Reinigingen worden gebundeld in minder drukke perioden.

PID Box nodig?

Minder zonne-energie door vervuiling

Dat vervuiling van uw zonnepaneelinstallatie van invloed is op het rendement van uw panelen is duidelijk, maar van hoeveel invloed dan?

Er is onderzoek gedaan naar hoeveel minder zonne-energie wordt opgewekt, wanneer panelen niet regelmatig gereinigd worden. Meerdere studies tonen aan dat een niet regelmatig gereinigde installatie per jaar  2-3 % aan rendement verliest. Een studie van TNO in Nederland toont zelfs een rendementsverlies na één jaar van 4,4% tot 7,7 %. Nog andere studies melden, vooral bij agrarische bedrijven en in de omgeving van zware industrie, rendementsverliezen die om en nabij de 20% schommelen.

Gevolgen vervuilde installatie

Vooral trekvogels, industrie, snelwegen en zoutaanslag zijn de boosdoeners. Afzettingen hiervan op uw installatie groeien in de loop van de tijd uit tot een steeds dikkere laag, die een belemmering vormt voor de instraling van licht en dus voor de hoeveelheid zonne-energie die opgewekt wordt. Bovendien kunnen door de vervuiling zogenaamde ‘hotspots’ ontstaan. Deze worden veroorzaakt door een plaatselijke verhitting in het paneel. Als de siliciumschijven (plaatjes) geen stroom opwekken (door bv vogeluitwerpselen) gaan deze zich gedragen als een weerstand en raken oververhit door de stroom die erdoor wordt gestuurd door de wel werkende schijven. Dit kan tot blijvende schade van uw installatie leiden.

Zonnepanelen niet zelfreinigend

Ook wij horen wel eens dat zonnepanelen zelfreinigend zouden zijn of door de regen volledig gereinigd worden. Dit is echter slechts gedeeltelijk waar. Er blijft namelijk altijd vuil en stof achter, die niet door een regenbui worden weggespoeld. Eigenlijk heel logisch; kijk maar eens naar de voorruit van uw wagen.

Hoe zou uw voorruit eruit zien wanneer u deze een jaar lang niet reinigt? In hoeverre heeft de regen dan alle vuil van de voorruit van uw wagen weggespoeld? Juist… en met zonnepanelen is dat niet anders.

Zonnepanelen met maximaal rendement!

Zonnepanelen plaatsen doet u om zoveel mogelijk zonne-energie op te wekken. Voor zowel bedrijven als particulieren is de aanschaf van de panelen een grote investering. Logisch dat u er dan een zo hoog mogelijk rendement uit wilt halen. Om dit te bereiken verzorgen wij graag een periodieke reiniging en technische controle van uw zonnepaneelinstallatie. Eenvoudig omdat u dan meer zonne-energie opwekt en dus maximaal rendement uit uw zonnepaneelinstallatie haalt!

WaasSolar is een betrouwbare partij als het om installatie en reiniging van zonnepanelen gaat. Wij zijn erkend installateur van PV of zonnepaneelinstallaties waarbij vakmanschap, kwaliteit en klantservice centraal staan. Met onze eigen plaatsingsteams, technische en administratieve teams hebben wij reeds sinds jaar en dag onze faam in de regio Waasland e.o.. Een hoge afwerkingsgraad onderscheidt ons hierbij van de menigte.

  • Eigen plaatsing van A tot Z
  • Bespaar energie, geld en het milieu
  • Garantie op product, montage en het rendement
  • De beste kwaliteit in zonnepanelen dankzij Sunpower
  • Specialist in aanleg en onderhoud van zonnepanelen
  • Snelle levering uit eigen voorraad
  • 25 jaar productgarantie
  • Naast 25 jaar vermogens garantie

5460

klanten

10!

jaar ervaring

23513

kWp geïnstalleerd vermogen

4279

gezinnen