Menu
Gratis offerte
Klik hier
Wij bellen u terug

PID Box kopen ja of nee

Vraagt u zich af of u een PID Box moet aanschaffen voor een beter rendement op uw zonnepaneelinstallatie? Op dit moment verschijnen er diverse berichten dat zonnepanelen versneld kunnen degraderen en daardoor minder rendement behalen. Veel consumenten vragen zich dan ook af of zij een PID Box moeten aanschaffen om hun verwachte rendement te blijven behalen.

Wat is PID, oftewel Potential Induced Degradation?

Het verlies aan rendement op uw zonnepanelen staat bekend onder de noemer ‘PID’ of Potential Induced Degradation. Door een gebrek aan aarding van de panelen kan er een verzwakking van de PN junctie optreden die voor rendementsverlies zorgt. Er ontstaat dan een versnelde degradatie: na 2 à 3 jaar halen zonnepanelen vaak nog slechts 20 tot 50% van het beloofde rendement. Vaak begint het verlies in rendement met een kleine afwijking die lastig te vinden is voor de eigenaar en hiertoe is de PID Box ontworpen die het rendementsverlies van zonnepanelen oplost.

Go-Solar en PID

Go-Solar heeft de PID Box uitgebreid getest op werkende installaties en ziet met haar panelen geen verschil in opbrengst. Bij de zonnepanelen van Go-Solar treedt het verlies in rendement dus niet op en de PID Box zal dan ook niet benodigd zijn. Gezien de aanschafprijs van 749 euro is dit goed nieuws van alle eigenaren van onze zonnepanelen. 

Go-Solar bevestigt dat Sunrise Solartech panelen en Sunpower panelen weinig tot geen invloed hebben van dit PID effect.

Meer weten over het rendement op uw zonnepanelen? Of wilt u de mogelijkheden bespreken om uw zonnepanelen door Go-Solar te laten reinigen?

Maak een afspraak

  • Eigen plaatsing van A tot Z
  • Bespaar energie, geld en het milieu
  • Garantie op product, montage en het rendement
  • De beste kwaliteit in zonnepanelen dankzij Sunpower
  • Specialist in aanleg en onderhoud van zonnepanelen
  • Snelle levering uit eigen voorraad
  • 25 jaar productgarantie
  • Naast 25 jaar vermogens garantie

5460

klanten

10!

jaar ervaring

23513

kWp geïnstalleerd vermogen

4279

gezinnen