Jobs Menu
Nieuws
Gratis offerte
Klik hier

Het verhaal van Go-Solar

Na de storm de zon

Het verhaal van Go-Solar begint zoals vele succesverhalen: met een flinke dosis passie en de vraag hoe het beter kan. “Die fossiele brandstoffen en kernenergie, is dat nu werkelijk de toekomst?”, vroeg Chris Poppe zich af. Het antwoord: neen. Het alternatief? Hernieuwbare energie. WaasSolar NV zag het daglicht.

Toen Chris in 2008 startte met zijn zaak, had hij geen personeel in dienst. Hij deed alles zelf: van verkoop tot plaatsing over boekhouding. Toen besliste de overheid om zonnepanelen flink te subsidiëren. PV-installaties werden een laaiend succes en de markt ontplofte. De vraag was nauwelijks bij te houden. Dit was voor Chris het moment om zijn zaak naar een hoger niveau te tillen en bekwaam personeel aan te werven. Drie jaar later had WaasSolar meer dan 30 medewerkers in dienst.

En toen gebeurde het. De subsidies brachten een té hoge kost met zich mee en bleken onhoudbaar. De overheid kondigde een afbouwplan aan. Plots wilden duizenden gezinnen nog snel op de kar springen. Het aantal aanvragen was niet bij te houden en de voorraden raakten uitgeput. Chris nam een risicovolle, maar op lange termijn verstandige beslissing: ook in deze hectische periode zou hij resoluut kiezen voor kwalitatieve plaatsing en geen goedkope, inferieure panelen aanbieden. Ook al misliep hij daardoor nieuwe klanten.

In 2012 werd het afbouwplan van de tafel geveegd met een volledige afschaffing van de subsidies. De markt stortte in elkaar. Chris en zijn echtgenote An moesten afscheid nemen van bijna al hun medewerkers. 80% van de concurrentie ging overkop.

Gelukkig werd de markt van zonne-energie ondertussen volwassen. Dankzij de verder verfijnde technologie steeg het rendement en daalde de prijs van een zonnepaneel. In combinatie met de permanent stijgende prijzen van elektriciteit werden zonnepanelen terug een interessante investering. Ook zónder subsidies. In 2014 leerde Chris de Nederlander Roy Mulder kennen. Met zijn achtergrond in sales en marketing was Roy de perfecte aanvulling op het bedrijf. Hij gaf de verkoop een boost en werd uiteindelijk het derde directielid binnen WaasSolar.

De heropbouw van het bedrijf verliep vlot en WaasSolar werd zelfs groter dan het voor de crisis was geweest. In 2018 opende een tweede vestiging in Brecht en steeg het aantal medewerkers tot meer dan 50. WaasSolar voelde nog steeds aan als een familiale kmo, maar was haar lokale karakter ontgroeid. Een naamsverandering bleek de logische volgende stap. De directie bleef hetzelfde, de klantgerichte missie en visie veranderden niet, maar vanaf 2018 gaat het team verder in de groeiende groene energiemarkt met éxtra veel drive. Vandaar: GO-SOLAR!

 

“Geef het nooit op. Ook al zie je geen uitweg en kleuren alle cijfers rood. Blijf zoeken en vroeg of laat vind je opportuniteiten, zie je oplossingen. En op dat moment is het een kwestie van er durven voor gaan!”  - Chris Poppe, Founder & CEO

 

Lees een interview met onze zaakvoerders

 

De missie van Go-Solar

 Bij Go-Solar zijn we ervan overtuigd dat energie een recht is. Besparen op de energiefactuur zonder in te         boeten aan comfort? Het kan.

 Dankzij zonnepanelen houdt u geld over om te investeren in uw zaak.
 Dat is écht belangrijk. 

  1. Eigen plaatsing van a tot z
  2. Topkwaliteit van Sunpower
  3. Snelle levering uit eigen voorraad
  4. 25 jaar productgarantie
  5. 25 jaar vermogensgarantie

Rescert

25 jaar garantie

 

 
Sunpower