Jobs Menu
Nieuws
Gratis offerte
Klik hier

FAQ - veelgestelde vragen

Is Go-Solar erkend installateur?

Ja. Go-Solar is RESCert-gecertificeerd. Dat wil zeggen dat Go-Solar een erkende opleiding volgde, slaagde voor het erkende examen en voldoet aan de toekenningsvoorwaarden. Deze kwaliteitsgarantie is erkend in alle Europese landen.

Hoe werken groenestroomcertificaten?

Gedurende 10 jaar krijgt u per verkocht certificaat 97 euro. De certificaten verkoopt u via uw energiemarktregulator (in Vlaanderen is dat VREG). De waarde van uw certificaat wordt bepaald door bandingfactoren

Meer over premies voor bedrijven

Zijn zonnepanelen interessant als ik mijn pand in de nabije toekomst ga verkopen?

Ja. De nieuwe eigenaar geniet eveneens van een verlaagde energiefactuur en neemt uw groenestroomcertificaten over. De waarde van uw pand stijgt dus alleen maar dankzij uw PV-installatie.

Wat is de effectieve levensduur van zonnepanelen?

Zonnepanelen bevatten geen bewegende delen en zijn gewoon solide, statische objecten. Er kan dus weinig kapot gaan aan een zonnepaneel. Uiteraard moet u wel rekening houden met het (minieme) jaarlijkse rendementsverlies. De gemiddelde levensduur van moderne panelen wordt geschat op 35 à 40 jaar. 

Is Sunpower niet te duur voor grote industriële installaties?

Zeker niet. De Sunpower P-series zijn speciaal ontwikkeld voor industriële projecten met een grote oppervlakte. De prijs concurreert met Chinese panelen, terwijl u geniet van de gekende Sunpowergaranties van 25 jaar. Lees meer over de P-series.

Moeten zonnepanelen verzekerd worden?

Elke verzekeraar heeft andere contractuele voorwaarden omtrent de aangifte van aanpassingen aan uw pand. Informeer u hiervoor bij uw verzekeringsagent. Alleszins zal uw premievoet niet stijgen, omdat zonnepanelen niet als risicoverzwarend worden beschouwd. De premie zelf kan wel stijgen, aangezien de wederopbouwwaarde hoger is wanneer u zonnepanelen heeft. 

Leveren mijn panelen iets op als de zon niet schijnt?

Zonnepanelen wekken ook energie op bij bewolkt weer. Zonnepanelen werken op lichtsterkte: direct en indirect diffuus zonlicht dat doorheen de bewolking dringt.  Uiteraard werken zonnepanelen wel het beste op lange zomerdagen omdat de lichtsterkte dan het hevigst is en het aantal zonne-uren hoger ligt dan in de winter. Toch rendeert uw installatie óók in de winter.

Hoe worden mijn zonnepanelen georiënteerd?

Go-Solar kiest in sommige gevallen voor een gecombineerde opstelling waarbij een deel van de panelen oostelijk en een deel westelijk wordt opgesteld. Door niet voor een zuidelijke oriëntatie te kiezen, leveren de panelen’s ochtends én ’s avonds energie en is er een minder hoge piek ’s middags. Die hoge piek heeft weinig zin aangezien u deze overtollige energie (zonder batterij) toch op het net zet.  Een gespreide energieopwekking is een rendabelere keuze. 

Vergroten zonnepanelen de kans op blikseminslag?

Nee. Zonnepanelen vormen zelfs een extra isolatie tegen blikseminslag.

Kan mijn dak een grote installatie dragen?

Gezien het gewicht van een industriële PV-installatie is een stabiliteitsstudie verplicht. U vraagt dit op bij de bouwfirma van uw loods of schakelt een onafhankelijk studiebureau in. Go-Solar adviseert u hier graag bij.

Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen?

Voor de meeste installaties hebt u geen vergunning nodig. 

U hebt wel een vergunning nodig voor de volgende types installaties:

  • plat dak: indien de installatie komt hoger dan 1m boven de dakrand
  • grondopstellingen
  • wandopstellingen

Bron

Wat moet ik doen bij stroomuitval?

Uw omvormer zal de productie van groene stroom stoppen van zodra de netstroom stopt. 

U hoeft niks te ondernemen, de omvormer zal automatisch opnieuw opstarten van zodra er terug netspanning is. De groene stroomproductie zal opnieuw aanvatten van zodra de omvormer weer werkt.

Mocht de netbeheerder u vragen de omvormer uit te schakelen tijdens de duur van de werken, dan kan u de zekering van de omvormer uitzetten.

Niet gevonden wat u zocht?

Neem contact op

  1. Eigen plaatsing van a tot z
  2. Topkwaliteit van Sunpower
  3. Snelle levering uit eigen voorraad
  4. 25 jaar productgarantie
  5. 25 jaar vermogensgarantie

Rescert

25 jaar garantie

 

 
Sunpower