Menu

Zijn zonnepanelen interessant voor uw type bedrijf?

Geplaatst: 2020-02-12

Terug naar blog overzicht

Als bedrijfsleider hebt u meer dan genoeg argumenten om te kiezen voor zonne-energie. Het geeft uw groene imago een boost en uw eindfactuur een deuk. Maar welke sectoren zijn nu het meeste gebaat bij zonne-energie?

Energie-intensieve sectoren

Met zonne-energie kan u uw kantoor een hele dag verlichten en de airco laten draaien. Maar de grootste verbruikers zijn natuurlijk machines. Daarom spreekt het voor zich dat een raffinaderij meer energie verbruikt dan een boekhoudkantoor. We spreken pas over een industriële PV-installatie vanaf een vermogen van 10 kW. Maar dat vermogen volstaat voor energie-intensieve sectoren absoluut niet. We denken dan aan o.a.:

  • Drukkerijen
  • Voedingsbedrijven
  • Petrochemie
  • Staalindustrie
  • Glastuinbouw
  • Wasserijen
  • Schrijnwerkerijen
  • Supermarkten
  • Feestzalen
  • Ziekenhuizen en RVT’s

 

Zware industrie

Onze klant Dubaere NV had vóór zijn PV-installatie te kampen met een jaarverbruik van 3500 megawatt. Erg veel, maar geen uitzondering voor een bedrijf in de staalsector. Ook de petrochemie en sectoren waar zware machines de plak zwaaien (bv. schrijnwerkerijen) verbruiken enorm veel energie. Zij hebben er alle baat bij om (een deel van) dat verbruik op te vangen met gratis groene energie.

Voedingsbedrijven en horeca

Onze onder klanten rekenen wij heel wat tuinbouwbedrijven. De serres verwarmen vraagt dan ook veel elektriciteit, vooral in de winter. Ook verschillende feestzalen met een industriële keuken en grote ruimtes die verwarmd of gekoeld moeten worden, kozen voor zonnepanelen. Supermarkten hebben dan weer af te rekenen met (open) diepvriezers, industriële afbakovens, meer dan 10 uur per dag verlichting, muziek en een constante temperatuur in een open ruimte. Niet verwonderlijk dat ook zij tot ons cliënteel behoren.

Andere grootverbruikers

Organisaties waar veel gewassen wordt, zoals RVT’s, ziekenhuizen en (industriële) wasserijen zijn een derde groep grootverbruikers. Onze klanten ZorgSaam in Terneuzen en AZ Blasius in Dendermonde gingen de groene toer op met zonne-energie.

Hoe beperkt u uw verbruik?

Hoe hoger uw verbruik, hoe meer zonnepanelen u nodig hebt om dat verbruik te coveren. Daarom hebt u een groot dakoppervlak nodig. De zonnepanelen van de Sunpower P-series hebben afzonderlijk een lager vermogen dan andere panelen, maar daardoor zijn ze ook een stuk goedkoper. Als u voldoende plaats hebt voor veel panelen, kunt u dus gerust voor de goedkopere optie gaan. Bovendien geldt ook in de PV-wereld de regel: hoe meer u koopt, hoe minder u in verhouding betaalt.

Wenst u nog meer info, specifiek toegespitst op industriële installaties?

Download onze gratis gids

Komt u er niet uit?

Wilt u ons per mail contacteren of graag een afspraak maken voor langs te komen op kantoor?

Contacteer onze Customer Service via ons contactformulier: 

Customer service 

U kan via deze link ook een offerte aanvragen of een storing melden. 

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09u00-12u00 & van 13u00-17u00. 

 

 

Waasmunster

052 69 16 52
Dommelstraat 72
9250 Waasmunster

Brecht

03 369 19 03
Kraaienhorst 2A
2960 Brecht

Waver

02 616 19 19
Avenue Vésale 32a
1300 Waver

 

Waarmee kunnen we helpen..